Help & Contact

Inhoudelijke vraag? Stel deze aan onze redactie

Wij streven ernaar om deze kennisbank zo goed mogelijk aan te passen aan uw wensen. Uw inhoudelijke vragen en/of opmerkingen zijn bijzonder welkom. U kunt hierover contact opnemen met onze redactie.


Vragen? Neem contact op met onze servicedesk

Voor vragen over o.a. inloggen, facturatie of abonnementen neemt u contact op met onze servicedesk door te bellen naar 020- 515 9 515.

De kennisbank op proef?
De informatie op Xpert Ambtenarenrecht is alleen toegankelijk voor abonnees. Wilt u meer informatie over de kennisbank, een vrijblijvende productdemonstratie of een proefabonnement? Neemt u dan contact op via 020- 515 9 515 of stuur een e-mail.

 

Gebruikershandleiding

A A
sluiten

Inloggen en de homepage

Laatste update 19 juli 2013

1.1. Inloggen
Om gebruik te kunnen maken van alle informatie in de kennisbank heeft u een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Deze ontvangt u automatisch per e-mail nadat u een (proef)abonnement heeft afgesloten.

Inloggen kan via het inlogscherm op de homepage of in de kennisbank.
Op beide pagina’s staat rechtsboven het inlogscherm.

Wachtwoord vergeten?

Als u uw inlogcode(s) bent vergeten, kunt u deze hier opvragen. In de rechterkolom bij wachtwoordservice kunt u uw e-mailadres invullen en dan krijgt u uw inloggegevens toegestuurd.

1.2. De homepage
De homepage is uw startpagina voor orientatie binnen de kennisbank. Op de homepage vindt u in overzichtelijke boxen, de zogenoemde snelmenu’s, alle relevante onderwerpen terug. De belangrijkste onderwerpen, zoals wet- en regelgeving en jurisprudentie, staan geclusterd in aparte tabbladen.
Wanneer u klikt op één van  de onderdelen van de hoofdnavigatie dan verschijnt het menu met meer bijbehorende onderwerpen.

 

Sneller werken

Laatste update 19 juli 2013

Op de homepage vindt u handige en praktijkgerichte tools die u helpen bij uw dagelijkse werkzaamheden. Gebruik bijvoorbeeld de handige voorbeelddocumenten bij Modellen om tijd te besparen en fouten te voorkomen.

De thematische commentaren bieden een handige zoekingang voor de kennisbank. Onderwerpen als pensioen of ontslag komen hier aan bod.

Onderwerpen

Laatste update 13 december 2012

Bent u niet op zoek naar een specifiek artikel of wet maar juist naar alle informatie over een bepaald onderwerp? Check dan de onderwerpenlijst op de homepage. Wanneer u een bepaald thema heeft gekozen wordt u geleid naar een pagina waar alle informatie over dit onderwerp overzichtelijk bij elkaar staat.

Zoekmachine

Laatste update 20 augustus 2015

Zoeken in de kennisbank is heel eenvoudig. Met behulp van het zoekscherm bovenaan op de pagina kunt u zoeken in de gehele kennisbank of in onderdelen van de kennisbank.

Zoektermen tussen aanhalingstekens

U kunt uw zoektermen plaatsen tussen aanhalingstekens dan wordt gezocht op die exacte woordcombinatie.

Zoeken met een sterretje *

Wanneer u aan een zoekwoord een * toevoegt, worden niet enkel zoekresultaten gevonden op dat betreffende zoekwoord, maar ook op woorden waar de zoekterm gedeeltelijk in voorkomt, bijvoorbeeld: regel*
Nu worden ook zoekresultaten gevonden met de zoekwoorden regelgeving, regeldruk, regels.

Suggesties

Wanneer u de eerste letters ingetypt hebt, dan doet de zoekmachine een aantal suggesties. Deze kunt u aanklikken of u kunt uw eigen zoekterm volledig intikken. Door op de Enter-toets te drukken verschijnen de zoekresultaten.

Aantal zoektermen

Heeft u veel zoektermen in de zoekbalk gezet? Probeer dan een zoekterm met maximaal 3 woorden.

Filteren

Naast invoeren van een zoekwoord kunt u de zoekresultaten filteren op categorie. Gebruik de ‘uitgebreid zoeken’ functie om te filteren op de volgende onderdelen: Commentaar, Wet- en regelgeving, Jurisprudentie, Thema’s, Artikelen TAR en Modellen. 

Sorteren

U kunt de zoekresultaten sorteren. Naast het aantal gevonden resultaten kunt u sorteren op relevantie of datum.

Zoeken op de gehele pagina

U kunt zoeken op de hele pagina, daarvoor gebruikt u de F3 toets. Ook kunt u de toetscombinatie Control +F gebruiken.
 

Gerelateerde informatie

Laatste update 13 december 2012

Op diverse plekken in de kennisbank zijn koppelingen gemaakt naar andere relevante informatie in de kennisbank. Deze informatie staat links onder de kop ‘Gerelateerde informatie’.

Uitleg over de iconen

Laatste update 14 februari 2014

Onderdeel

 

Icoon

 

Wet – en regelgeving Wet,wetenregelgeving
Jurisprudentie jurisprudentie
Artikelsgewijs commentaar artikelsgewijscommentaar
Thematisch commentaar artikelsgewijscommentaar
Modellen modellen
Stappenplannen stappenplannen
Veel gestelde vragen veelgestelde vragen
Publicaties publicaties

 

Jurisprudentie in Xpert Ambtenarenrecht

Laatste update 13 december 2012

In de kennisbank zijn alle belangrijke uitspraken van het Tijdschrift voor Ambtenarenrecht (TAR) en Rechtspraak.nl opgenomen en voorzien van een korte heldere samenvatting. Bij de belangrijkste uitspraken zijn tevens de annotaties uit de TAR opgenomen.

Verfijnen van de zoekresultaten in jurisprudentie

Laatste update 19 juli 2013

Krijgt u veel zoekresultaten na het zoeken in de jurisprudentie? Gebruik dan de filters aan de linkerkant om de uitkomsten te verfijnen.
Samenvatting of annotatie
Kies er bijvoorbeeld voor om alleen de resultaten te bekijken met een samenvatting of annotatie.

Instantie
Maak een selectie op instantie voor de instantie die de uitspraak heeft gedaan. De uitspraken van een kantongerecht vindt u onder de rechtbank waaronder het kantongerecht valt.

ECLI of zaaknummer
European Case Law Identifier (ECLI) bestaat uit een combinatie van een landcode, een instantiecode, een jaartal en een nummer. 
 Wanneer u dit nummer kent is dit de eenvoudigste manier om een uitspraak te zoeken.
Alles uitspraken krijgen een zaaknummer toebedeeld. Let op dat het zaaknummer exact overeenkomt met hetgeen in de uitspraak staat.

Datum uitspraak
Weet u de datum van de uitspraak? In de kalender kunt u de datum of periode selecteren.
 

Notities

Laatste update 19 juli 2013

Met de notitiefunctie voegt u informatie toe aan pagina’s in de kennisbank. Bijvoorbeeld een toevoeging op een artikel. Het tekstveld voor deze notities staat onderaan de pagina. Klik op ‘notitie toevoegen’ om de notitie te bewaren.

Wilt u een overzicht van alle gemaakte notities? Bovenin het scherm, bij de uitlogfunctie, vindt u een link naar Mijn notities. Al uw notities worden hier overzichtelijk onder elkaar op één pagina getoond. Bij updates van de kennisbank blijven de door u toegevoegde notities altijd behouden.  

Printen

Laatste update 13 december 2012

Alle teksten in Xpert Ambtenarenrecht kunt u in een printvriendelijke versie afdrukken door op het printen icoon te klikken. U kunt kiezen om het hele hoofdstuk te printen of alleen om pagina te printen waarop u zicht bevindt.